MAISON YVES DUPORT

VINS DU BUGEY

VINS DU BUGEY



BUGEY TRADITION
 
BUGEY DE TERROIR
 
EFFERVESCENTS
 
 
 


ORIGIN'L RESERVE

la quintessence
 

Soil
While the formation of the French Prealps and the Ice Age have created a very heterogeneous chaotic soil in the Bugey region, the Montagnieu soil on the other hand is very homogeneous. It is characterised by a very calcareous white clay soil full of ammonites and other fossilised sea molluscs.
IT IS THESE GEOLOGICAL CHARACTERISTICS AND THE SYMBIOSIS OF THE GRAPE VARIETIES DESCRIBED BELOW THAT HAVE MADE THE REPUTATION OF MONTAGNIEU'S WINES.


Grape variety
Il s’agit d’un assemblage constitué de 80% de Chardonnay et d’Aligoté et 20% de Pinot Noir.

Vinification
Les premiers jus bénéficient d’une sélection rigoureuse et seulement 80% de ces jus sont destinés à cette cuvée. Après une 1ére fermentation alcoolique à base de nos propres levures indigènes, nous engageons par la suite une 2éme fermentation appelée « prise de mousse » issue elle également de nos propres levures indigènes ce qui est assez rare sur les méthodes traditionnelles


Serve with
Aperitif, cocktail party, throughout the meal.

Montagnieu